فرهنگ مردم خراسان شمالي به موزه مي‌رود

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان خراسان شمالي با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: فاز دوم اين موزه در حوزه مردم شناسي در مجموعه فرهنگي، تاريخي مخفم و در مساحتي به وسعت هزار متر مربع اجرا شده است.

علي مستوفيان افزود: در اين فاز به اطلاع رساني موضوعاتي از قبيل نوع زندگي، آداب وسنن، مراسم مذهبي واعتقادي ، نوع پوشش، موسيقي و پيشه هاي سنتي (کشاورزي،نمدمالي،چاروق دوزي، آهنگري، چادرشب بافي، عطاري ، کشاورزي و...) پرداخته شده است.

وي خاطرنشان کرد:موزه مردم شناسي استان خراسان شمالي متفاوت با ديگر موزه ها به صورت صوت و تصوير کار شده است تا با نمايش اقوام و آداب و رسوم به صورت تصويري جلوه اي متفاوت براي بازديدکنندگان به نمايش بگذاريم.

معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي استان خراسان شمالي تاکيد کرد:همچنين زندگي اقوام مختلف همچون ترکمن،کرد و ترک،نحوه پوشش و زندگي زنان و مردان و مشاغل سنتي در اين موزه به تصوير کشيده مي‌شود.

مستوفيان ادامه داد: همچنين کتابخانه تخصصي در زمينه مردم شناسي،باستان شناسي،معماري و گردشگري در طبقه همکف تجهيز شده که با پنج هزار جلد کتاب فضايي هم براي مطالعه در نظر گرفته شده است.

وي تصريح کرد: فاز نخست اين موزه 13 خردادماه سال جاري در بخش باستان شناسي افتتاح شد که آثاري از دوره هاي مختلف تاريخي و پيش از تاريخ را به نمايش گذاشته است.

به گفته معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي استان خراسان شمالي در آينده نزديک در همين مجموعه فرهنگي تاريخي موزه نسخ خطي نيز گشايش خواهد يافت.

مستوفيان اضافه کرد:اعتبار خوبي براي سال جاري به منظور محوطه سازي و ساماندهي بافت اين مجموعه تاريخي- فرهنگي پيش بيني شده است که با اختصاص اعتبار ،مورد توجه قرار مي‌گيرد.

وي افزود:درصدد آغاز طرح مطالعات شش هکتاري اين مجموعه هستيم که سه هکتار آن بيمارستان است که قرار است انتقال يابد و سه هکتار ديگر واحدهاي مسکوني است که بخشي تملک شده و بخشي با اختصاص اعتبار تملک مي‌شود./117

انتهای پیام/

کد خبر 138807207